Småblesyrer och fightingtankar...

Tjena mors igen. Nu var det länge sedan vi uppdaterade. Har ju haft fullt upp med träning, resa, promenad och lite läkande.

PhiPhi-öarna

Var var vi? Jo, Phi phi-öarna. Vilket litet paradis. Vi blev upphämtade vid vår bostad och körda till hamnen där båten väntade. Resan över till öarna tog cirka 1,5 timme. När vi klev på båten var det herrejössesvarmt så vi gled snabbt in i rummet med aircondition. Tokskönt. vi trodde resan skulle gå snabbare med tanke på att stolarna inne i båten var kroppsformade racersäten. (se bild nedan). Nåja, den dieselpuffande motorn tog oss till Phi phi ändå.
Innan vi kom till hamnen så sladdade båten förbi den strand där filmen "The Beach" spelades in. Ni vet filmen med Leonardo Dicaprio... eller ni tjejer vet nog. Om inte kolla länken: The Beach
Väl i hamn så försvann lite av den paradiskänslan. Det var som vilken het hamn som helst här nere. Det fina gömmer sig 100 meter rakt bakom hamnen. En enormt fin vik med vit sant och det där vykortslika vattnet som går från klart vid stranden, skiftar vidare mot turkosblått för att sedan längre ut övergå i mörkblått och mötas av kringliggande klippor med palmer.

Vi hade lösa planer om att stanna över natten för att sliraloss lite, men vi alla fyra som åkte kände att en dag där räckte. Alltså, hade vi inte varit så jävla fokuserade på träningen så hade vi gärna stannat en natt. Hängt i en skön bar, druckit sliskiga drinkar och varit tillbakalutade till solnedgången. Men nu vet vi att det finns och var paradiset ligger så det får bli nästa gång...
Väl på Phi Phi så stannade vi för att snorkla. En underbar upplevelse skulle man kunna tro. Det är säkert superfint, men vi stannade inte på det bästa stället. Korallen var inte så levande som den kunde havarit. Vattnet aningen grumligt pga. vågor. Fredrik hade solbränna på huvudet så han avstog från snorklandet, men fick lattja med fiskarna i båtens inomhusbasäng dit fiskarna kunde ta sig in. Själv så låg jag (Mange) i plurret tills de visslade på mig att komma in. Haha, länge sedan mina händer och fötter var så skrynkliga.
Måste ju säga att saltvatten svider rätt jävla duktigt på sönderbrända axlar med avsliten hud... Men det var det värt.

Givetvis så slappade vi lite på Phi phi. En varsin Bacardi Breezer slank ner i bambubaren vid stranden och hade vi klippt en till så hade vi nog stannat över natten. Myskänslan infinner sig snabbt när man tar sig en rackare.


Solbrännan föds
Jo, för fasen. Orsaken till vår solbränna var ju när vi var på vår första tur till en strand, en lördag för en vecka sedan. Jag smorde in mig, men råkade smörja in för lite samt att när 2-metersvågorna tumlade runt en i sanden så blev det som en smärre omgång som kan liknas vid blästring. Fredrik var mer noga med smörjningen så han råkade mest inna ut mitt på skallen, medan mina (Mange) axlar fick en jävla hummerbränna. Jävlar vad Fredrik trivdes i vågorna. Då de riktigt stora vågorna kom i omgångar så var Fredrik snabb som vessla att springa ut och leka som ett barn. Flooooosh, så försvann han i vågen för att några sekunder senare dyka upp 10 meter upp på stranden. 
Med fasit i hand så är solskyddsfaktor +50 att rekomender för alla vithudingar.
Massage kunde man få under några av de små tälten som stog uppradade i ovankant av stranden. Det blir nästa gång...
Roligaste händelsen på dagen var den fransman som betedde så världsvant. Han lade vackert ut sitt liggunderlag, handduk, sin tjocka fina bok och det precis i lutningen ner till stranden. Jag (Mange) förklarade vänligt att han låg för nära och att vågorna kommer dit han ligger. "No problem with water, I dry", säger han och lägger sig tillrätta. Jovisst, du kanske klarar vattnet, men jag tror knappast din bok, väska med vad för dyrt den nu kan innehålla, är vattenavvisande. FLOOOOOSH, så låg den smått skamsne och håriga fransmannen som en blöt hund 5 meter längre upp på stranden än där han låg först. Allt var dyblött. Grattis och lycka till att bläddra i din bok "Mr-jag-vet-vad-jag-gör". Haha.
Vi låg nog ca. 20 meter från vattenbrynet, men det var jädrar vad vissa vågor tog sig långt in. Tur at vi ställde våra saker på solstolarna (se bild).

Marknad - godis - kläder - grisansikte
Vi var ju på bio och marknad en kväll också. Vilket liv på marknaden. Inte ljudvolymen, men allt folk, all mat, alla saker. Det finns att från kaststjärnor och cd-skivor till leksaker, kläder och stereoprylar. Det finns ett otrolligt utbud av mat. Allt från vanliga våfflor och glass till grisansikten och wookade syrsor och larver.
Nu när vi fått en blick av hur det ser ut och vad de har för utbud så ska vi samla tid och kraft för att dra dit ock shoppa loss. Märkeskalsonger för 25 kr paret... Kan nog bli ett par eller 20 st.

Biograf
Biografen vi var på var sjukt ball. Vi kollade på Alice i Underlandet. 3D-versionen. Det fann givetvis vanliga säten, men även deras vanliga stolar var skönare och rymligare än de vi har hemma. Ändå så är vi större människor än vad thailändarena är... Sedan kunde man pröjsa 400 baht (250 baht norm.pris) för en biljett och då fick man en vip-plats. En tvåsitssoffa, en liter läsk och en redig laddning med popcorn. Fett sjysst! När kommer det till Sverige?

Träningen då jävla glidare?!
Ja, vi tränar, varje dag. I början på förra veckan så var det stryrketräning och löpning för min (Mange) del pga. min solbränna på axlarna. Men nu är det fult ös igen. Har lite blåsor, men de tejpar jag över och skiter i dem nu. Fötterna börjar härdas och tiden är för knapp för att gnälla så nu är det bara fullt ös som gäller!
Har börjat lyckas bra med boxningen och mina sparkar. Skulle filma och fota lite idag, men givetvis så skulle kamerajäveln strula precis när vi skulle kör lite fotosession. Jävla KR! Men vi tar nya tag i eftermiddag och testar då igen.

För Fredriks del så har han under en vecka lagt om sin träning pga. en lite svullen och ömmande knoge på "John Blund-handen". Han var varit jäkligt flitig med att springa och har även kört sparringpass med vår Norska vän Maori. Fredriks hand har nu börjat kännas bättre så han ska prova att köra lite thaiboxning igen för att se hur det känns. Det är svårt att ta det lugnt för man vill ju så gärna smälla skiten ur de där mitsarna vi slår och sparkar på...

Det tål att sägas igen. Kör man båda passen (oavsett vilken av träningsformerna) så är det 5 timmars träning om dagen. Det ÄR givande, men man känner sig givetvis lite sliten ibland.
Både jag och Fredrik är överens om att en månad är för lite. Givetvis så är "bara" en månad så många gånger mer givande än en månads träning i Sverige. Men som sagt. 3 månader vore jäkligt trevligt. Det ger mersmak för varje dag och tanken på att behöva åka hem kan för fan skapa kallsvettningar och ångest, hehe.

Thaiboxningsgala
I lördags var vi på vår första thaiboxningsgala. Vi hade båda sett fram emot det och hade inga förväntningar utan kom dit helt nakna i våra inställning. Galan började med småbarn som fightades. Kanske kan ha varit runt 10 år gamla. Jävlar vilken glöd och vilka tuffingar. Så förbaskat ballt att se. Många tycker att det är galenskap att lära barn att slåss. Men att låta barn öva pistolskytte och hantera vapen är okej... Nåja, åsikterna går isär. Detta är deras nationalsport precis om fotboll nästan är i Sverige. Det är riktiga atleter, elitidrottsmän och kvinnor som tränar hårt och lever ett sunt liv. Givetvis sliter thaiboxning på kroppen och inte många har en karriär som varar längre än upp till 30 års ålder. Hur som helst, nog med pladder. Både Fredrik och jag var så tagna imponerade av galan. Stämningen, matcherna och den vänskap coh respekt som alla har mot varandra. Det gäller såväl publik som alla fighters. I ringen är det en inställning som gäller. "Spöa eller bli spöad", men så fort matchen är slut är det vänskap och respekt på hög nivå.

Vi båda surrade lite om hur det skulle vara att stå där uppe inför en fight. Idag vid lunchen surrade vi mer om det och vi har faktiskt börjat leka mer med tanken.
Den 27 mars annordnas ett mindre event på Tiger Muay Thai som de kallar "Smoker fights" (Fråga oss inte varför). Där kan man anmäla sig för att gå en match i respektive gren man väljer. För oss är ju muay thai det som gäller.
Vi ska kolla upp mer hur det går till, vad som gäller med mera... I thaiboxning används förutom slag och sparkar även knän och armbågar. I BBQ beat down inne på träningskampen så är inte knän eller armbågar tillåtna samt att man även kör med benskydd.
Länk till en sådan fight för att få en bild av hur det kan se ut.---> Smoker Fight



Om vi är sugna? JA! Måste få lite mer information om det hela...

Kanske kommer ni få se oss åka på däng i alla fall, haha.

Sköt om er så sköter vi om oss...




Solbränna och avslitet skinn vid träning. Lite saltvatten på det. MMmmmm, najs...


Massagetält.



20 meter från stranden, men vågorna tog sig dit. Alltid skönt med fotbad. Vi hade dock inte beställt något.


Racerstolar i en fiskebåt?!




Stranden där delar ur filmen "The beach" spelades in.




Varmt, ja, men så förbaskat vackert och underbart skönt!




Grissvansar, grisfötter och... grisansikte. Vad i helve... Kostar bara 30 baht, meeeeen jag tror vi avstår.


Saftigt utbud av sushi.


Grillspett med allt möjligt som går att grilla.


Thaiboxningsringen. Stryk, svett och bra stämmning.




Det finns tydligen barnstolar även för motorcyklar. Bilbarnstol - Mcbarnstol. Solklart!



Så långt är det till...


/Fredde & Mange


Kommentarer
Postat av: Lilla Måne

Det e bra, kämpa på:-) ser framemot att få se en match snart! asså ni vs thailändare :-) mangekick å spark å freddeslag å kick! fortsätt så ;-) Puss å kram :-)

2010-03-15 @ 11:43:10
Postat av: Anonym

Lite avundsjuk på klimatet, skulle gärna sitta där på stranden med en parasolldrink.



/Marcus

2010-03-15 @ 20:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0