Elefanter, Budda, böter och 1,8 mils vandring

Satan i gatan. Bara en vecka kvar. Helt galet vad tiden går fort. En månad är för kort.

Träningen fortsätter och det är svårt att ta bilder när alla är så upptagna med att just träna.
Men, jaja, det kommer trots att vi snart är hemma igen.
Jag (Mange) var på långvandring under lördagen. En lätt promenad på 1,8 mil. Erik, en annan svensk kille hakade på. Vi gick vid 10 på förmiddagen då temperaturen bara var +34. Den dagen var det läskigt varmt. Låg nog runt +40. Nåja, bilder finns och kommer att komma upp.
Det vi besökte var, inte bara ett fint tempel, utan huvudmålet var ju den stora Buddastatyn på det höga berget i Phuket. En promenad som gick kanonlätt trots värmen.

På vägen upp för berget klämde vi i oss ett par glassar och lite vatten. Hade med oss 3 liter var och det räckte nätt och jämt. Mat var vi inte sugna på faktiskt. Vi stötte på elefanter, men skippade att rida. Trams att skupa runt på dem tyckte jag då. Erik däremot köpte en korg med bananer och matade dem. Han fick sig en redig kyss av elefanten, rätt i nyllet, men de bilderna vill han nog ha för sig själv.

Sedan såg vi en halo. Någonting som det även stog skrivet om på aftonbladets hemsida. Fick den på bild också. Inte alla som ser en sådan.

Orkar inte skriva mer nu, träning imorgon. Jo, en sak som hände idag. Jag,(Mange) blev jag haffad av cheriffen i stan idag. Körde en vända med lånad scooter. Det var en poliskontroll på en större gata där jag lyckades runda första polisen, men när två till hoppade fram så var det bara till att stanna. Onödigt att köra över dem. Kostade mig 90 kr att köra utan hjälm... Släpptes sedan och blev önskad en trevlig dag.

Nåja, mer info kommer när ork och tid finns...


Hyffsat pråliga och påkostade tempel här nere. Visst många svenska kyrkor är kanonfina, men de saknar ju den färgsättning och glans som templena har här nere.


Så där ja. 2-3 km vandrat. Bara 6 km kvar till toppen. Skönt att vi kunde knalla i skugga under några sekunder. 38-40 plusgrader känns.


Ett skönt första stopp på vår vandring. Skugga, glass, dricka vatten och njuta av utsikten. Faaaaantastiskt vackert.


Givetvis fanns det tid för att spana in naturen och förundras över djungelväxternas storlek.
Galet stora blad. Haja jobbigt det skulle vara om vi hade såna hemma. Vem tar då på sig att kratta lös på hösten...


Solfemomenet som vi såg på vägen upp till Buddan på berget. För er som inte vet vad en halo är så ser den ut så här. Kan ha lite andra formationer också. Läs mer ---> HALO


8 km, branta backar och en glass senare. Äntligen var vi framme.


Statyn byggs/renoveras. Därför dessa bambu-byggställningar runt hela gubben.
Hela buddan håller på att kläs med små marmorplattor. Marmorplattorna har samma storlek som normalstora kakelplattor i ett badrum. Notera högra handens fingrar och kolla på bilden nedanför...


Detta är en närbild på fingrarna på högerhanden. Hela figuren kläs med marmorplattor.
Det går åt några stycken på hela figuren...

Mer bilder kommer.
Nu är det nattinatti här nere  och förhoppningsvis kan vi skaka fram lite bevis på att vi faktiskt tränar här nere och inte bara steker och glider.

Kör hårt. Snart är det fight...



Kommentarer
Postat av: LS

haha vaddå trams att rida på elefant? klart man ska göra det:-) fan läskigt att bli tagen av konstapeln där nere? Haha sicken tur att du inte hamna i finkan..:-) Puss :-)

2010-03-22 @ 16:32:52
Postat av: Måne

Fantastiska bilder! Gillar speciellt den med bladen. ah, tänk om man var tvungen att kratta dom.. haha :-)

2010-03-22 @ 17:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0