SolStryk är på plats!

Nu är vi äntligen på plats. Efter ett antal timmars nötande av flygstol och några timmars bensträckande i Bangkok landade vi på Phuket internationella flygplats. En taxi från Tiger Muay Thai mötte upp och körde oss säkert till vår träningskamp.

En aning vilsna, dyngsvettiga, men förväntansfulla stapplade vi in på kontoret och skrev in oss. Vi fick en guidning av anläggningen och blev körda till "Nature House" som stället heter där vi bor. En radhusliknande byggnad med flera lägenheter för de tränande. Boendet kostar oss 12-tusen baht för en månad vilket är 2600 sek. Det motsvarar 86 kr per natt under en månad. Helt okej kostnad där städning av rum sker varje dag, vi bor med andra tränande, har tv, gratis internet, air condition, kylskåp, stor säng och där ägaren jobbar som polis. Det hela känns rätt säkert.

Fredrik fick vänta till kvällen med att få sitt rum, men det var ok. Vi hittar på någonting till dess, tänkte vi. Vi spanade in Tiger Muay Thai som träningskampen heter. Blev taggade och kände efter att sett de olika grupperna att vi inte hörde hemma i nybörjargruppen. Nu är vi stöddiga utan såg at det skulle vara ett steg tillbaka att börja bland nybörjarna. Taggade så hade vi planer på att spana in området och siktade på att vara vakna fram till 21.00. Jo tjena, när klockan gled över 17 på eftermiddagen och solen skönk ner i havet var det ridå ner för oss båda.
Båda föll ihop som ett par barn som lekt "non-stop" under en hel dag. Skönt att varje rum har stora sängar... Vi snarkade på tills den mycket snälla och omtänksamma husmamman knackade på och lämna nycklarna till Fredrik vid 21.00. Vi drog till en lokal restaurang som vi fått rekomendation om. Tonys heter haket och där käkade vi och beställde frukost. Efter det var det bara att ställa klockan och lägga huvudet på kudden...

Här bor vi ---> Nature House

Första passet avklarat.

Klockorna ringde strax innan sju på morgonen. Solen var påväg upp och ödlorna som sprungit runt på huset kvällen innan kilade in och gömde sig.
Vi smällde i oss en underbart god ägg och kycklingsmörgås som vi hämtade på Tonys på ankomstkvällen och knatade iväg till Tiger som träningskampen kallas.

Värme, värme och värme. Nu vet vi inte hur varmt det var när vi drog igång vid 8 imorse, men varmare än hemma i Sverige är det ju i alla fall. Nu är det 32 plusgrader.
Vi var ca. 10-12 stycken som var på passet. Det fanns 4 st. tränare som var med hela tiden och som hade hand om olika stationer där olika övningar/tekniker kördes. Det i jämnförelse med att pass hemma där det kan vara 20 st. fighters med 1 (!) tränare (det beror givetvis på vilken klubb, men inte ofta är det fler än en eller två hemma).

Vi körde knä- och armbågstekninker idag. Sköna övningar i lugnt och kontrollerat tempo. Men givetvis flåsade vi på med lite fysövningar så som slag, spark och armbågsövningar på mittsar (slag och sparkkuddar). När man kör det så är det tränare som bestämmer tempot... Jag (Mange) måste erkänna att värmen gjorde sig till känna. Fick faktiskt kliva av i en minut. Alltså spyan var INTE när, men den fanns där...

Fysövningarna var idag intervallträning med knä och slag mot sandsäck. 2 minutersronder, 2 minuters vila och så körde vi i 4 set. Sedan var det 100 armhävningar och 100 magövningar på det...

Svetten sprutade, men tränarna har stenkoll på att vi dricker vatten mellan varannan övning. Hemma så kör man lätt på 1 timme rakt av utan att snutta nappflaska, men här nere förlorar man nästan lika mycket vätska bara av att stå still och titta på fåglar.

Passet gick bra och varade ca. 2,5 timmar. Vi ska ordna lite bilder från Tiger som visar anläggningen och lite träningsbilder. Nu har vi käkat, duschat och hinkat i oss vatten. Vi fick även lite stryk av Tony som äger restaurangen. Kom hit, ät mat och betala annars... Det känns som vi lyder honom då kanongod mat kostar 40 baht vilket inte ens är 10 kr.

Nu har vi kastat in handduken och ska vila några timmar. Snart ska vi iväg och köpa lite importerad tysk mjölk och ladda inför eftemiddagen då vi kör pass nummer två. Ett pass som vara 3 timmar…




Tony dänger på Fredrik. "You eat, then you pay me baht, or else..."


En prisvärd måltid. 10 kr för detta och vi kan komma att behöva
äta några gånger om dagen. Peeeerfekt!


Ses ikväll...

/Fredrik & Mange


Kommentarer
Postat av: LS

Hej!!! haha importerad tysk mjölk:-) då kanske du kan hinka i dig några liter om dagen iallfall.. hahaha.. Kul att ni har börjat träna, och att ni kan köra med proffsen direkt! Äta lis til frulle,lunch å middag. mums :-) Kram!!

2010-03-02 @ 08:46:45
Postat av: Anna

det var annat än tonfisk det!!! AA

2010-03-02 @ 17:51:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0